Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Een programma dat mensen met overgewicht begeleidt naar een gezonde leefstijl.


Startdata COOL-programma 2024

Nancy de Vries Waagstukken Leefstijlcoaching Leusden

Start nieuwe COOL groep in april en oktober 2024

Eerstvolgende datum woensdag 10 april 19.30 – 21.00 uur

Informatie en aanmelden: https://waagstukken.nl/


Alemke Greving Academas Leusden

Start COOL groep in mei en november 2024.

Eerst volgende datum vrijdag 31 mei 19.30 – 21.00 uur of zaterdag 1 juni 11:00 – 12:30 uur

Informatie en aanmelden: Gecombineerde Leefstijlinterventie / CooL – Academas


Individueel leefstijlprogramma

Anneke Drost begeleidt cliënten in een individueel leefstijlverandertraject met Acceptance & Commitment Therapy (ACT & Leefstijl). In dit korte individuele traject ligt de aandacht op het ontwikkelen van mentale veerkracht en vaardigheden om zo de echt belangrijke keuzes te kunnen maken rondom leefstijl, ondanks de hindernissen die bij het leven horen. Verwijzen kan via info@lab17.nl

Startdata SLIMMER-programma 2024

 Judith Kroesbergen Diëtheek & Adem Saygin Fysiotherapie Leusden

Start nieuwe SLIMMER groep op maandag 25 maart 2024 17.00-18.00 uur

Informatie en Aanmelden: https://dietheek.nl/ik-wil-een-afspraak-maken

Janine Zuiderduin Diëtistenpraktijk Barneveld & Monique Blom Fysiotherapie Achterveld

Nieuwe groep start eind maart / begin april 2024

Informatie en Aanmelden via de Huisarts

Twee programma’s:

Je kunt binnen de regio voor de GLI een keuze maken uit twee programma’s: SLIMMER en COOL. Beide programma’s duren 2 jaar en vinden plaats in groepsverband in combinatie met individuele gesprekken.

SLIMMER

Deelnemers worden begeleid door een fysiotherapeut, diëtist, leefstijlcoach. Het eerste half jaar is de begeleiding vrij intensief met wekelijks een groepsbijeenkomst van een uur bij de fysiotherapeut en 3 – 5 afspraken bij de diëtist. In de bijeenkomsten bij de fysiotherapeut wordt gekeken naar welke haalbare stappen jij kunt zetten om meer/beter te bewegen (niet intensief sporten) en begeleiding naar het lokaal beweegaanbod door de buurtsportcoach.

COOL

COOL staat voor Coaching op Leefstijl. Kenmerkend voor COOL is dat het programma de hele looptijd wordt begeleid door de leefstijlcoach. COOL richt zich op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Per jaar zijn er 4 persoonlijke coachgesprekken en 8 groepsbijeenkomsten. Naast onderwerpen als voeding en beweging is er o.a. ook aandacht voor slaapkwaliteit, stress, zingeving, gedragsbehoud en begeleiding naar het lokaal beweegaanbod door de buurtsportcoach.

Doel

Werken aan een duurzaam gezond leefpatroon, streven naar gewichtsverlies en met plezier bewegen.

Wie

Mensen met overgewicht en een BMI van boven de 25. Je bent gemotiveerd om twee jaar te werken aan een gezonde leefstijl.

Even voorstellen: ik ben Anneke Drost, LeefstijlCoach en oprichter en eigenaar van LAB17.nl  

Je weet vaak wel hoe je jouw gezondheid kunt bevorderen. De uitdaging is om het te doen, maar vooral om het vol te houden. Samen gaan we op zoek naar een leefstijl passend bij jouw leven. Maatwerk dus! Hiervoor maak ik gebruik van mijn jarenlange coachervaring op het gebied van leefstijl en gedrag. Deze benadering en mijn enthousiasme spreekt cliënten aan en richt zich op een intrinsieke, duurzame gedragsverandering rondom gezondheid en gewicht.

Praktijkinfo:

LAB17.nl

Adres: Omnis, Larikslaan 2 Leusden

www.LAB17.nl

info@lab17.nl

Even voorstellen: ik ben Alemke Greving- van Deemter, COOL-LeefstijlCoach en eigenaar van Academas.

Iedere dag zijn er uitdagingen die invloed kunnen hebben op jouw welbevinden. Een gezonde leefstijl is blijven werken aan jezelf. Samen met jou ga ik op zoek naar dat wat voor jou het beste werkt. Hiermee krijg jij de regie over jouw vitaliteit en haal je het beste uit jezelf.

Praktijkinfo:

Academas Fysio Training & Health
Bavoortseweg 9A, 3833 BM Leusden
www.academas.nl

avdeemter@academas.nl

Even voorstellen: ik ben Judith Kroesbergen, diëtist/casemanager en samen met Adem Saygin van Fysiotherapie Leusden aanbieder van SLIMMER.

Sinds een aantal jaar werk ik als diëtist bij Diëtheek. Ik bied graag mijn cliënten de helpende hand om samen passende en duurzame veranderingen in hun leefstijl te kunnen maken.

In Leusden wordt het beweegdeel van de GLI SLIMMER uitgevoerd door Adem Saygin bij Fysiotherapie Leusden. Voor het diëtiek en leefstijlgedeelte werk ik op locatie bij Academas.  Ik vul hier de rol van de diëtist en leefstijlcoach in. Daarbij doe ik ook het casemanagement.

Praktijkinfo:

www.dietheek.nl

j.kroesbergen@dietheek.nl

Even voorstellen: ik ben Nancy de Vries, COOL-LeefstijlCoach en oprichter en eigenaar van Waagstukken Leefstijlcoaching

De weg naar een gezondere leefstijl start met het persoonlijke besluit om stappen voorwaarts te zetten. De kracht en inspiratie hiervoor ligt in elk mens besloten, onafhankelijk van achtergrond of leeftijd. Als BLCN Leefstijlcoach begeleid ik cliënten bij het ontdekken van hun eigen doelen en uitdagingen. In de trajecten bij Waagstukken Leefstijlcoaching (her-)vinden deelnemers hun welzijn, gezondheid en veerkracht.

Praktijkinfo:

Waagstukken Leefstijlcoaching

Adres: Omnis, Larikslaan 2 Leusden

www.waagstukken.nl

info@waagstukken.nl

Vaste avond groepsbijeenkomsten woensdag 19.30 – 21.00 uur

BewarenBewaren